VESTI

Rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu

Prva faza rekonstrukcije stadiona i atletske staze na gradskom stadionu u Zrenjaninu, u koju je uloženo oko 200 miliona dinara, trebalo bi da bude završena najkasnije do kraja jula.

Tokom druge faze radova bićei rekonstruisane tribine, svlačionice, fudbalski teren, rekao je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je danas u Zrenjaninu obišao radove na gradskom stadionu.

“Tokom ove prve faze rekonstrukcije stadiona i atletske staze postavljeni su reflektori, radiće se i parking i komunalna infrastruktura, poput vodovodne i kanalizacione mreže. Uz pomoć pokrajinske vlade, Zrenjanin će dobiti stadion kakav zaslužuje i pohvaliti se vrhunskim sportskim objektom ključnim za razvijanje sporta”, rekao je Mirović.

Kada bude završena rekonstrukcija, ovo će biti četvrti stadion pod reflektorima u Vojvodini, pored onih u Novom Sadu, Subotici i Bačkoj Palanci.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da se više decenija nije ulagalo u gradski stadion.

“Pre godinu dana nismo mogli ni da sanjamo o rasveti na našem gradskom stadionu, ali vidite stubovi su gotovi, rasveta je tu. Radimo projekat za drugu fazu, gde ćemo rekonstruisati tribine, svlačionice, fudbalski teren”, najavio je on.

Jedan od učesnika u projektu rekonstrukcije stadiona u Zrenjaninu je i kompanija Lika – Emi d.o.o.